Jelige : Gaia

Kategória : I. (8 oszt.gimnázium 5. osztálya)

"Egy Földünk van!"

    Dolgozatunk tulajdonképpen egy bemutató program, ami a környezetvédelemmel foglalkozik. A programot honlap-szerűen készítettük, html nyelven. A bemutatóhoz Microsoft Explorer böngésző ajánlott.

   Dolgozatunkkal szerettük volna bemutatni az ember élőhelyét, kémiai szempontból vizsgálva a körülöttünk lévő világot. Foglalkoztunk a levegő, a vizek, a talaj állapotával, szennyezésük mértékével, annak veszélyeivel. Ugyanakkor szerettük volna bemutatni a körülöttünk lévő világ szépségét, amit érdemes védeni, őrizni. Mindezeket természetesen a teljesség igénye nélkül tehettük, bemutató programunk szinte korlátlanul bővíthető, fejleszthető.

     Megjegyezzük, hogy a főoldal alsó menüpontjára ("Készítették") kattintva olvasható a készítő neve is, talán nem baj.
     Munkánk során több könyvet is olvastunk a témában, rengeteget kutattunk az interneten. A legtöbb anyagot a www.elte.hu/kation/ internetes kémia újságból és a http://globe.geo.u-szeged.hu/~papesz/personal/earth/next. honlapról vettük. A legtöbb ilyen témájú cikket a    Moser Miklós: "Körforgások a természetben és a társadalomban" című könyvből olvastuk és használtuk fel dolgozatunkhoz.

    Természetesen ilyen hatalmas területeket nem tudunk a maga teljességében bemutatni, de programunk jó alapul szolgálhat egy átfogó, környezetünket és annak védelmét bemutató teljesebb bemutatóhoz.

 

2001. szeptember