(©Daniel Gasienica )

Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenye

  Svájc 2005

(http://www.iypt.ch/index.htm)

  A nemzetközi versenybizottság 17 olyan vizsgálandó feladatot, problémát tűzött ki, melynek teljes megoldása általában még nincs meg. A csapatválogatóhoz 4 problémát kellett vizsgálni, azokról írásos munkát készíteni. A beérkezett pályaműveket az ELTE fizikusai megnézték, és a legjobb pályaművek szerzőit behívták egy válogató versenyre. Itt az egyik témát 10 percben angolul kellett előadni, majd a zsűri által angolul feltett kérdésekre válaszolni. Bustya Áron 12.B osztályos tanulónk eredményesen szerepelt  az "IFJÚ FIZIKUSOK NEMZETKÖZI  VERSENYE" elnevezésű angol nyelvű válogatóversenyén . Eredménye alapján beválasztotta a rangos zsűri a 2005. évi Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenyén a Magyarországot képviselő 5 fõs magyar csapatba (Horváth Nóra csk, Budapest, Bustya Áron Baja, Drozdy András Budapest, Varjas Dániel Dunaújváros, Kőrösi Márton Békéscsaba) .  A verseny 2005 július 14-21. között zajlott a svájci Winterthurban. A résztvevő országok száma  23. A csapatok száma 25. A verseny hivatalos nyelve az angol volt.  

A kitűzött problémák         

 Galéria

Eredmények  

  A felkészítésben jelentős szerepet vállaltak iskolánk tanárai közül Tóth Lajosné (angol) és Jaloveczki József (fizika) tanárok. Munkájukat köszönjük!

Jelentős szerep jutott a felkészítésben az ELTE fizikusainak : Dr. Rajkovits Zsuzsa, Dr. Kenesei Péter és Dr. Skrapits Lajos tanárok fáradozását köszönjük!

Köszönet illeti a közvetlen felkészülést segítő bajai Szent László ÁMK vezetését és a részvételt támogató Oktatási Minisztériumot is!

 

Diákkörünk honlapja