(©Daniel Gasienica )

Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenye

Kína 2009

(http://www.iypt.org/Tournaments/Tianjin)

  A nemzetközi versenybizottság 17 olyan vizsgálandó feladatot, problémát tűzött ki, melynek teljes megoldása általában még nincs meg. A csapatválogatóhoz 4 problémát kellett vizsgálni, azokról írásos munkát készíteni. A beérkezett pályaműveket az ELTE fizikusai megnézték, és a legjobb pályaművek szerzőit behívták egy válogató versenyre. Itt az egyik témát 10 percben angolul kellett előadni, majd a zsűri által angolul feltett kérdésekre válaszolni. Lájer Márton Kálmán 12.D  osztályos tanulónk eredményesen szerepelt  az "IFJÚ FIZIKUSOK NEMZETKÖZI  VERSENYE" elnevezésű angol nyelvű válogatóversenyén . Eredménye alapján beválasztotta a rangos zsűri a 2009. évi Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenyén a Magyarországot képviselő 5 fõs magyar csapatba . A verseny 2009 július 21-30. között zajlott a kínai Tianjinben   A csapatok száma 27. A verseny hivatalos nyelve az angol volt.  

A kitűzött problémák         

 Galéria

Eredmények

Videók

Munkák

Beszámoló

  A felkészítésben jelentős szerepet vállaltak iskolánk tanárai közül Serege Mária (angol) és Jaloveczki József (fizika) tanárok. Munkájukat köszönjük!

Jelentős szerep jutott a felkészítésben az ELTE fizikusainak :  Rajkovits Zsuzsa docens,  Vörös György adjunktus tanárok fáradozását köszönjük!

Köszönet illeti a közvetlen felkészülést segítő bajai Szent László ÁMK vezetését és a részvételt támogató Oktatási Minisztériumot is!

 

Diákkörünk honlapja